CE jelölés gyakorlati útmutató

Minden, amit a CE jelölés elhelyezésével kapcsolatban tudnia kell! Komplett útmutató mintákkal, segédanyagokkal kiegészítve, hogy önállóan is képessé váljon a teljes jelölési folyamat lebonyolítására, menedzselésére.

Ez az Útmutató Önnek szól amennyiben CE jelölésre kötelezett terméket szeretne:

 • gyártani vagy forgalmazni,
 • saját márkaneve alatt forgalomba hozni,
 • saját felhasználásra gyártani, üzembe helyezni,
 • az EU piacára harmadik országból importálni,
 • jelentős mértékben átalakítani.

Az útmutató segítségével Ön részletesen megismerheti az egyes irányelvekbe foglalt követelményeket, valamint a rendelkezésére bocsátott információk felhasználásával önállóan elkészítheti a szükséges dokumentációt.

Az Útmutató tulajdonképpen egy olyan kezdeményezés, amellyel megpróbáljuk megkönnyíteni a vállalkozások életét azáltal, hogy egy helyen összegyűjtöttük mindazon információkat, amelyek segítségével megszüntetjük a CE jelölést körülvevő misztikusnak hitt világot, és ezáltal megnyílik Ön előtt a lehetőség arra, hogy akár egyedül menedzselje le a CE jelölés teljes folyamatát!

Az Útmutató összeállításánál arra törekedtünk, hogy Ön mindig azokat az információkat láthassa, amelyek éppen érdeklik. Fontos szempont volt még, hogy az Útmutatót mind kinyomtatva, mind elektronikus formában könnyen és hatékonyan tudja kezelni!

Az Útmutató a CE jelölés folyamatára helyezi a hangsúlyt, nem célja, hogy az egyes termékekre vonatkozó konkrét műszaki paramétereket meghatározó szabványok előírásait ismertesse!

Jelenleg az alábbi termékcsoportok CE jelölésére vonatkozó Útmutatók állnak rendelkezésre:

 • orvostechnikai eszközök CE jelölése Útmutató (MDD)
18.400 Ft + ÁFA

(Ugrás a www.saasco.hu oldalára az Útmutató megrendeléséhez…)

 

 

 

Kidolgozás alatt vannak:

 • egyes veszélyes anyagok elektromos és elektronikus berendezésekben való alkalmazásának korlátozása (RoHS),
 • kisfeszültségű villamossági berendezések CE jelölése (LVD),
 • elektromágneses kompatibilitás CE jelölési útmutató (EMC),
 • gyermekjátékok CE jelölése (TOY).

 

100 garancia.jpg

 

Átvállaljuk az Ön kockázatát és teljes körű pénzvisszafizetési garanciát vállalunk a CE jelölés lépésről lépésre útmutatóinkra! Ha úgy érzi, hogy nem tudja jól használni, elégedetlen vele, akkor csak egy e-mailt kell nekünk írnia és minden akadékoskodás, kérdezősködés nélkül visszafizetjük a teljes vételárat!

Hogyan használja az Útmutatót?

Az Útmutató felépítése nagyon egyszerű, felhasználóbarát. Az Adobe Reader-ben a bal felső részen a Könyvjelző  gombra kattintva megjelenik az Útmutató tartalomjegyzéke.

Akárhol is jár az Útmutató olvasása során, egy kattintással visszatérhet bármelyik fejezethez. A tartalomjegyzékben a címek mellet található "+" jelre kattintva megtekintheti az alfejezeteket címeit, illetve a "–" jelre kattintva „összezárhatja” a fejezeteket.

Az Útmutató gerincét a római számmal jelölt Lépések képezik, a Lépések sorszáma egyben a javasolt "haladási irányt" is jelzi.

Az Útmutató tartalmaz több csatolmányt, ezeket az Útmutató könyvtárában külön fájlokként találja meg.

A könnyebb felhasználás érdekében gyakran helyeztünk el az Útmutatóban "Hasznos tippeket", valamint
"Ne, feledje, hogy" című rövid összefoglalókat ismétlésképpen a kapcsolódó, fontos tudnivalókról.

Hírek

 • 2018.06.14 - 21 CFR Part 820 (QSR) követelményei

  A hozzánk érkező kéréseknek megfelelően 2018.06.14-én megtartjuk az első képzésünket a 21 CFR Part 820 minőségirányítási rendszer követelményekről.


 • 2018.03.07 - ISO 13485:2016 vs jogszabályi követelmények

  Az előző hírlevelem után kaptam egy telefonhívást egy régi ismerőstől. A vele való beszélgetés ráirányította a figyelmemet arra, hogy még mindig erősen tartja magát az tévhit, hogy az orvostechnikai eszközök forgalomba hozatalához elegendő az ISO 13485 követelményeinek teljesítése.


 • 2018.03.07 - ISO 13485:2016 és USA FDA minőségirányítási követelmények kapcsolata

  Szinte minden orvostechnikai eszköz gyártó eljut arra a pontra, amikor felmerül a világ legnagyobb orvostechnikai eszköz piacán az USA-ban való megjelenés kérdése. A menedzsment által kitűzött célt aztán neked kell a gyakorlatban megvalósítani. Ekkor biztosan felmerül az a kérdés benned: Vajon az ISO 13485:2016 minőségirányítási rendszerünk mennyire fog megfelelni a 21 CFR Part 820 (QSR) követelményeinek?


Tovább az összes hírhez